Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karfiolfőzelék

default user icon
3.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 nagy fej karfiol (kb. 1,2 kg)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítés

    Előkészítés: A karfiolt megtisztítjuk, rózsákra szedjük, jól megmossuk. A petrezselymet leöblítjük, és apróra vágjuk.
    Elkészítés: Lábasban enyhén sózott vizet forralunk, beletesszük a karfiolt, és kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, és kevergetve világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a petrezselymet, felöntjük kb. 2-3 dl karfiol főzőlével, hozzáadjuk a tejfölt, a tejet és simára keverjük. A puhára főtt karfiolra öntjük, felforraljuk, óvatosan megkeverjük, hogy a karfiolrózsák ne törjenek össze. Sóval, cukorral ízesítjük.

Megjegyzés

Munka: kb. 15 perc

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin