Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiolfőzelék

MME MME
3.7/5
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A karfiolt megtisztítjuk, rózsákra szedjük, jól megmossuk. A petrezselymet leöblítjük, és apróra vágjuk.
Elkészítés: Lábasban enyhén sózott vizet forralunk, beletesszük a karfiolt, és kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, és kevergetve világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a petrezselymet, felöntjük kb. 2-3 dl karfiol főzőlével, hozzáadjuk a tejfölt, a tejet és simára keverjük. A puhára főtt karfiolra öntjük, felforraljuk, óvatosan megkeverjük, hogy a karfiolrózsák ne törjenek össze. Sóval, cukorral ízesítjük.

Megjegyzés

Munka: kb. 15 perc
- MME

Ezek is érdekelhetnek