Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiol szezámmagos bundában

MME MME
1 3/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 80 dkg karfiol
  • A sörtésztához:
  • 2 tojás
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg szezámmag
  • 7 dl sör
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • liszt a bundázáshoz
  • olaj a sütéshez
  • A snidlinges mártáshoz:
  • 1 csokor snidling
  • 2 dl joghurt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 kávéskanál mustár

Elkészítés

Elkészítés: A karfiolt megtisztítjuk, rózsákra szedjük, megmossuk. Enyhén sós, cukros vízben kb. 8 perc alatt ropogósra, főzzük, majd leszűrjük, és jól lecsepegtetjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A liszthez keverjük a szezámmagot, hozzáöntjük a sört, beletesszük a tojások sárgáját, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és simára keverjük. A tojások fehérjét lazán a sörös masszához keverjük. A fritőzben 160 fokra felmelegítjük az olajat. A karfiolt először lisztbe forgatjuk, majd belemártjuk a szezámmagos sörtésztába, és 5-6 darabot az olajba teszünk. Kb.5 perc alatt pirosra sütjük. Konyhai papírkendőre szedjük, lecsepegtetjük. A snidlinges mártáshoz a joghurtot simára keverjük a tejföllel és a mustárral. A snidlinget megmossuk, szárazra rázzuk, és apróra vágjuk, a tejfölhöz hozzáadjuk, megsózzuk, borsozzuk és összekeverjük.

Ezek is érdekelhetnek