A sörtésztás karfiolhoz először elkészítjük a tésztát. Egy tálban elvegyítjük a lisztet, a keményítőt, a sütőport és 1⁄2 tk sót. Felöntjük a sörrel, simára keverjük és 30 percig pihentetjük.
Közben a karfiolt megmossuk, kisebb rózsákra bontjuk. 7-8 perc alatt előfőzzük forrásban lévő, sós vízben. Óvatosan leszűrjük, és szárazra itatjuk.
A majonézhez a tojássárgájákat habosra keverjük 1 csipet sóval és a citromlével. Habverővel fehéredésig verjük, majd folyamatosan verve először cseppenként, majd vékony sugárban hozzáadjuk az olívaolajat.
Egy nagyobb edényben felhevítjük az étolajat. A karfiolrózsákat a sörtésztába mártjuk. Lecsepegtetjük, és közepesen forró olajban aranybarnára sütjük mindet. Papírtörlőre szedjük, a majonézzel tálaljuk. Citrommal és petrezselyemlevelekkel díszíthetjük.