Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiol sajtos bundában

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben félpuhára főzzük. Nem szabad túlfőzni, mert akkor nem lehet bepanírozni. Leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Lisztből, tojásból és tejből palacsintatésztát készítünk, sózzuk, és belereszeljük a sajtot. Ne legyen túl sűrű, de túl híg se a massza. A kihűlt karfiolt először lisztbe, majd a sajtos masszába forgatjuk, és bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Ha már szép piros, lecsepegtetve kiszedjük, és tálalásig melegen tartjuk.

Megjegyzés

Én köménymagos krumplipürével és tormamártással kínáltam, de tartármártással is nagyon finom. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss