Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karfiol sajtos bundában

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 karfiol
  • 10 dkg sajt
  • liszt
  • tojás
  • tej
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben félpuhára főzzük. Nem szabad túlfőzni, mert akkor nem lehet bepanírozni. Leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

    Lisztből, tojásból és tejből palacsintatésztát készítünk, sózzuk, és belereszeljük a sajtot. Ne legyen túl sűrű, de túl híg se a massza. A kihűlt karfiolt először lisztbe, majd a sajtos masszába forgatjuk, és bő, forró olaj ban szép pirosra sütjük. Ha már szép piros, lecsepegtetve kiszedjük, és tálalásig melegen tartjuk.

Megjegyzés

Én köménymagos krumplipürével és tormamártással kínáltam, de tartármártással is nagyon finom.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin