Keress receptre vagy hozzávalóra

Karfiol pakora - karfiol fűszeres bundában sütve

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 25 dkg csicseriborsóliszt
  • 1 ek só
  • A fűszerezéshez:
  • 1 ek kalinji
  • 1ek római kömény
  • 1 ek őrölt koriander
  • 1 ek kurkuma
  • 1 kk hing (aszafoetida)
  • 1/2 kk csilipor
  • A sütéshez:
  • ghí vagy kókuszolaj (vagy más, a sütésre alkalmas olaj)

Elkészítés

    1. A karfiolt rózsáira szedjük és alaposan megtisztítjuk. A csicseriborsólisztet összekeverjük a sóval és a fűszerekkel, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy folyós tésztát kapjunk (ami még rajta marad a belemárott zöldségen). 
    2. A karfiolrózsákat belemártjuk a tésztába, és forró ghíben (vagy sütőolajban) aranybarnára sütjük őket. Lecsepegetjük, papírtörlőre szedjük őket, és csatnival kínáljuk. 

Megjegyzés

A jógatáborok, jóga elvonulások legnagyobb sikere a sült csemegék, ezért általában, ezt hagyjuk az utolsó étkezésre:) A pakora egy nagyon finom indiai sült csemege, ami csicseriborsó lisztes bundával készítenek. A férjem által évtizedek óta készített karfiol pakora, egy tradicionális recept alapján, nagyon finom fűszeres bundával készül. Az ájurvéda alapján a fűszerek ebben a tradicionális receptben úgy vannak összeválogatva, hogy a lehető legjobb ízélményt hozzák össze és segítsék az emésztést.
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

vitaik
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin