Előkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, sós vízben megfőzzük. Megtisztítjuk a hagymát, a fokhagymát és gyömbérgyökeret.
Elkészítés: A hagymát, a fokhagymát, a gyömbért robotgépben pürésítjük, és a forró olajon 1-2 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, sóval, csípős pirospaprikával, kurkumával és őrölt római köménnyel fűszerezzük. Kis lángon, fedő alatt sűrű mártássá főzzük. Végül belekeverjük a tejfölt. A karfiolt lecsöpögtetjük, leöntjük a mártással, frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 154 kcal
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre