Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiol-brokkoli ringlivel

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A karfiolt és a brokkolit megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, megmossuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a pórét megtisztítjuk, felkarikázzuk. A paprikát kicsumázzuk, ereit, magjait eltávolítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A ringlit kiemeljük az olajból, és lecsepegtetjük (az olajat megtartjuk).
Elkészítés: Felforralunk 2,5 liter vizet 1 kávéskanál sóval, a szemes borssal, a babérlevéllel, a fokhagymával és a hagymával. Beledobjuk a karfiolt, 10 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük, és rögtön hideg vízbe merítjük. Ugyanígy járunk el a brokkolival is, de csak 5 percig főzzük. A főzőléből megtartunk 1 merőkanálnyit (1 dl). A karfiolt és a brokkolit is alaposan lecsepegtetjük, tiszta konyharuhára terítjük, és szikkadni hagyjuk. Az öntethez a borecetben olvadásig keverünk 1 mokkáskanál sót, apránként hozzáadjuk a ringli olaját, ízlés szerint (frissen) őrölt borsot, a cayenne-i borsot/chilit és a félretett főzőlét. A karfiol- és brokkolirózsákat csinosan-változatosan mélyebb tálba rendezzük, rászórjuk a paprikacsíkokat, a ringlit és a pórét. Meglocsoljuk az öntettel, fóliával betakarjuk, és 1 órát pihentetjük. Tálaláskor tetejét megszórhatjuk néhány szál vágott petrezselyemmel vagy snidlinggel is.

Megjegyzés

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 45 perc múlva
1 adag: 669 kJ/160 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek