Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kardamomos-sütőtökös muffin narancsos cukorsziruppal

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg sütőtök
  • 2 db tojás
  • 0,8 dl olívaolaj
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg barna cukor
  • 1 kávéskanál kardamom
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • A cukorsziruphoz:
  • 10 dkg cukor
  • 0,5 dl víz
  • 1 db narancs aprított héja és leve

Elkészítés

    1.

    A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, és előmelegített, forró sütőben alaposan megsütjük. Amikor pirulni kezd a teteje, kivesszük a sütőből, a héját eltávolítjuk, majd pürésítjük, és hűlni hagyjuk.

    2.

    Egy tálban összekeverjük a tojásokat, az olívaolajat és a kihűlt tökpürét. Egy másik tálban elvegyítjük a száraz anyagokat: a lisztet, a cukrot, a sütőport, a kardamomot és a csipet sót. A két tál tartalmát összedolgozzuk, és a papírkapszlikkal bélelt (12-es) muffinsütő mélyedéseibe osztjuk a tésztát. 190 fokon, légkeverésen, kb. 18-20 perc alatt megsütjük.

    3.

    Közben a cukrot összemelegítjük a vízzel. A narancs héját alaposan megtisztítjuk, majd meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A narancs levét kifacsarjuk, a cukorszirupba csurgatjuk, beleszórjuk a héjat is, és az egészet összeforraljuk. Az így kapott narancsos szirupot a frissen sült muffinok tetejére csurgatjuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin