A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, és előmelegített, forró sütőben megsütjük. Amikor pirulni kezd a teteje, kivesszük a sütőből, a héját eltávolítjuk, majd pürésítjük, és hűlni hagyjuk.
Egy tálban összekeverjük a tojásokat, az olívaolajat és a kihűlt tökpürét.
Egy másik tálban elvegyítjük a száraz anyagokat: a lisztet, a cukrot, a sütőport, a kardamomot és a csipet sót.
A két tál tartalmát összedolgozzuk, és a papírkapszlikkal bélelt (12-es) muffinsütő mélyedéseibe osztjuk a tésztát. 190 fokon, légkeverésen, kb. 18-20 perc alatt megsütjük.
Közben a cukrot összemelegítjük a vízzel. A narancs héját alaposan megtisztítjuk, majd meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A narancs levét kifacsarjuk, a cukorszirupba csurgatjuk, beleszórjuk a héjat is, és az egészet összeforraljuk.
Az így kapott narancsos szirupot a frissen sült muffinok tetejére csurgatjuk.