Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamelltorta

MME MME
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók 10 szelethez:
  • A tésztához:
  • 5 dkg liszt
  • 10 dkg darált amerikai mogyoró
  • 10 dkg reszelt csokoládé
  • 4 tojás
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 5 dkg vaj
  • A krémhez:
  • 10 dkg csokoládé
  • 2 dl tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3 dl tejszín
  • A díszítéshez:
  • 5 dkg fehércsokoládé
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: 1. A krémhez a csokoládét apróra vágjuk. A cukrot karamellizáljuk, hozzáöntjük a tejet, és szép sűrűre főzzük. A felét félretesszük, a másik feléhez hozzáadjuk a csokit, elkeverjük, hogy felolvadjon, majd lehűtjük.

2. Felverjük a 3 dl tejszínt, a hűtött krémhez adunk 1 kanállal, elkeverjük habverővel, majd a többi tejszínt is hozzákeverjük nagyfejű fakanállal, majd hűtőbe tesszük.

3. A sütőt előmelegítjük 160 fokra, a tortaformát kikenjük, kilisztezzük. A tésztához a lisztet a mogyoróval és a reszelt csokoládéval elkeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a porcukorral habosra verjük. A fehérjét a kristálycukorral keményre verjük. A cukros tojássárgához keverünk 1 kanál fehérjét, fellazítjuk, majd a többit is beleforgatjuk. Végül a lisztes keveréket is hozzáadjuk. Beleöntjük a formába, és kb. 45 perc alatt a sütő középső rácsán megsütjük.

4. Kiborítjuk a formából, 15 percig hűlni hagyjuk. Majd 3 lapba vágjuk, és megkenjük a már elkészített krémmel, összeállítjuk és bevonjuk.

5. A kész tortát a félretett tejkaramellával és az olvasztott, olívaolajjal elkevert fehércsokoládéval díszítjük.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje. További érdekességeket és fotókat a témában a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss