Elkészítés: 1. A tésztához verjünk kemény habot a szétválasztott tojások fehérjéből meg a cukorból, keverjük bele a sárgáját. Adjuk hozzá a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, majd dolgozzuk bele az olajat. Töltsük kivajazott, liszttel meghintett 20×30 cm-es tepsibe, és előmelegített sütőben süssük meg.
2. Keverjük a pudingport csomómentesre a tejjel és 7 dkg cukorral, főzzük fel, majd hűtsük ki. Közben vízfürdőben verjük sűrűre a 7 tojásfehérjét és a többi cukrot. Emeljük ki a vízfürdőből, verjük habbá, és forgassuk a pudingba. Keverjük krémesre, és felét fessük be a kakaóporral.
3. Karamellizáljuk a 14 dkg cukrot, és öntsük hozzá a felforrósított tejszínt. Kevergetve főzzük fel, majd miután kihűlt, verjünk belőle kemény habot.
4. Kenjük meg a kakaós tésztát a világos, majd a sötét pudingkrémmel, és oszlassuk el rajta a karamellkrémet. Tegyük a hűtőbe, amíg megdermed. Vágjuk tortacikk alakú szeletekre, és díszítsük tetszés szerint.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre