Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellkrém úszó szigettel

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Karamellizálunk (ne legyen túl sötét) 20 dkg cukrot, majd felöntjük 1,4 liter tejjel. Ha felforrt, 10 percre levesszük a tűzről.

A tojások sárgáját kikeverjük a vaníliás cukorral és a maradék 1 dl tejjel, majd összevegyítjük a karamellással.

Ezután visszarakjuk a tűzre, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük, s hűlni hagyjuk.

A tojásfehérjéket 25 dkg cukorral kemény habbá verjük, és egy kivajazott formában (pl. kuglóf) egyenletesen elosztjuk.

Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, és beleállítjuk a habbal megtöltött formát. Előmelegített sütőbe tesszük, kb. 25-30 percig sütjük, hogy a hab teteje megpiruljon.

Végül a habot ráborítjuk a karamellre, így tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek