Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karamellizált tejkrém mandulás csokikrémmel

default user icon

Hozzávalók

  • 38 dkg sűrített tej
  • 80 ml habtejszín
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 6 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 9 dkg barna cukor
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 6 dkg darált mandula
  • kakaópor a tetejére (cukrozatlan)

Elkészítés

    1. Befőttesüvegbe tesszük a sűrített tejet. Ezután gondosan lezárjuk, majd egy kuktafazékba állítjuk. Annyi vizet öntünk köré, hogy pont addig érjen, mint a sűrített tej az üvegben. Felforraljuk, majd egészen kis lángon, lefedve főzzük 90 percig.
    2. A sűrített tejből készült karamellt egy tálba tesszük, hagyjuk kihűlni, majd hozzáöntjük a tejszínt. Ha ezzel elkészültünk, robotgéppel habosra verjük, aztán a tejszínes karamellt egy tűzálló tálkákba tesszük.
    3. A felaprított csokit a vajjal együtt megolvasztjuk forró vízgőz felett, aztán ha levettük a tűzről, hozzáadjuk a darált mandulát. A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával, aztán a csokis keverékhez forgatjuk, majd ezt is szétosztjuk a tálkákban. Végül mindet egy 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 18-20 percre. Ha elkészült, meghintjük kakaóporral.

    FAHÉJAS-MEGGYES ZABSZELET >>> 

    CSOKISKEKSZ-SZENDVICS >>> 

    KLASSZIKUS SOMLÓI GALUSKA >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin