Keress receptre vagy hozzávalóra

Gouda sajtos crostini karamellizált hagymával

Hozzávalók

  • 1 db bagett
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 ek barna cukor
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 csapott tk só
  • 1 ek bazsalikomlevél
  • zsálya ízlés szerint
  • 8,5 dkg Frico Gouda sajt

Elkészítés

    1. A bagettet átlósan másfél cm vastagra szeleteljük, majd a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és mindegyiket átkenjük olívaolajjal.
    2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a bagettet félkészre pirítjuk benne kb. 5 perc alatt, majd félretesszük. 
    3. A hagymákat félkarikákra vágjuk. Egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten felforrósítunk 1 evőkanál olajat, és kb. 15 perc alatt puhára pároljuk benne a hagymaszeleteket. 
    4. Ezután hozzáadjuk a barna cukrot, lefedjük és időnként megkeverve 20 percig pároljuk, amíg a hagyma meg nem barnul. Hozzáadunk 0,5 dl vizet, ismét lefedjük, és további 15 percen át pároljuk, amíg a hagyma el nem nyeri mélybarna színét.
    5. Hozzáadjuk a balzsamecetet, a sót, a zsályát és további 0,5 dl vizet. Lefedjük, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd levesszük a tűzről. 
    6. A bagettszeleteket megszórjuk a reszelt Gouda sajttal, mindegyikre teszünk a karamellizált hagymából, meghintjük a bazsalikomlevéllel, és visszatesszük a sütőbe, és 3-4 percig pirítjuk, amíg a sajt meg nem olvad. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin