Elkészítés: A tésztalapokhoz 9 tojásfehérjét kemény habbá verünk 9 evőkanál cukorral és 9 evőkanál vízzel (a cukrot és a vizet váltakozva adjuk a habhoz), majd belekeverjük a tojássárgákat, 9 evőkanál lisztet és 9 evőkanál darált diót.
A masszát 3 részre osztjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük. (Vagy 3 darab 3 tojásos piskótát készítünk, külön-külön felverve.)
A cukormázhoz 30 dkg cukrot karamellizálunk, és rákenjük 2 megsült és kihűlt lapra. (Ez a két lap lesz az alsó és a középső.)
A krémhez 7 dl tejet 2 csomag tejszínes pudingporral sűrűre felfőzzük.
25 dkg vajat kikavarunk 20 dkg porcukorral, és összevegyítjük a kihűlt pudinggal.
A krémet rákenjük a 2 karamelles lapra, egymásra helyezzük őket, majd befedjük a harmadik lappal. Egy vágódeszkára valami nehezéket helyezünk, és ezzel kb. 1 órán át préseljük a süteményt.
A tetejére megolvasztjuk a kétféle csokoládét, ezzel vonjuk be és díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre