Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamelles muffin

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A tésztához egy nagy tálban habosra keverjük a szobahőmérsékletű vajat a cukorral és a sóval. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
  2. A lisztet és a sütőport egy tálba szitáljuk. A tejszínt felverjük lágy habbá. A sütőporos lisztet és a tejszínhabot felváltva a tojásos masszába forgatjuk.
  3. A masszát szétosztjuk egy 12 darabos muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseibe, aztán 175 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
  4. Mindeközben a tálaláshoz megolvasztjuk a vajat. Beleszórjuk a cukrot, karamellizáljuk kb. 2 percig, majd hozzáadjuk a durvára vágott diót, és megpirítjuk. Ezután felöntjük 100 ml vízzel, majd kis lángon, kevergetve sűrű szirupos állagúra főzzük. Tálaljuk a muffinhoz. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss