Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellen sült szilvás sütemény

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 dl olaj
  • 4 dl tej
  • 30 dkg magozott, felezett szilva
  • A tepsi szórásához:
  • margarin
  • 5 dkg fahéjas kristálycukor

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük. Hozzáadjuk a habosra kevert cukros tojáshoz az olajat, a tejet, a reszelt citromhéjat, tovább keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy 25 x 39 cm-es tepsit előmelegítünk, szilikonos sütőpapírral kibélelünk, és az átmelegedett sütőpapírt vékonyan megkenjük margarinnal, majd az 5 dkg fahéjas cukrot egyenletesen rászórjuk. Rárakjuk a szilvát, majd a tésztánkat ráöntjük, a tepsit kissé megrázogatjuk, hogy egyenletes legyen a teteje.

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 10 perc után, 180 fokon sütjük tovább. Kb. 30-40 perc, míg elkészül.

Megjegyzés

Nagyon finom, szaftos, omlós sütemény a végeredmény. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss