Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellás, tojáshabos bogyók

MME MME
120 perc
rafinált
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karamellhez egy serpenyőben, közepes lángon karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk a vajat és 2 percet főzzük. Utána hozzáöntjük a tejszínt és újabb 1 percet főzzük, majd egy nagy csipet sóval ízesítjük. Befőttes üvegbe öntjük, hagyjuk kihűlni, majd hűtve tároljuk felhasználásig.
  2. A tejet a tojások sárgáival és az élesztővel dagasztógépben elkevertetjük, majd amikor feloldódott hozzáadjuk a lisztet, fahéjat, mandulát, sót és cukrot és simára dagasztjuk. A vége felé hozzáadjuk a vajat, amivel teljesen kidagasztjuk. 45 percet érleljük langyos helyen, letakarva.
  3. A tésztát 40x40 cm-re nyújtjuk, az alsó felét megkenjük a karamellel és megszórjuk a szeletelt mandulával. Ráhajtjuk a felső részt és a két oldalát egyenesre vágjuk. Függőleges irányban, 1,5 cm-es csíkokra vágjuk a tésztát, amiket elfelezünk és megfonjuk barhesznek. Kis kivajazott formákba ültetjük, letojásozzuk és 40 percet kelesztjük. 190 fokra melegítjük elő a sütőt, újra letojásozzuk, majd 16-18 percet sütjük.
  4. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval és kis halmokat nyomunk habzsákkal a gömbök tetejére, amiket konyhai fáklyával megégetünk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss