Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellás-tejszínes torta

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 12 db tojás
  • 12 evőkanál kristálycukor
  • 9 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 2 csomag karamellás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl habtejszín
  • 1/2 csomag tortadara

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A tojások sárgáját kihabosítjuk a cukor másik felével. Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabba majd hozzákeverjük a szódabikarbónával átszitált lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük /az enyém 27cm-es/, és előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. A piskótát hagyjuk kihűlni majd három lapba vágjuk.

A karamellás pudingot megfőzzük a tejjel és a 6 kanál cukorral. A margarint felolvasztjuk, és belekeverjük a még meleg pudingba.

A karamellás krémmel megkenjük az alsó lapot, ráhelyezzük a második lapot, és szintén megkenjük a krémmel. Rátesszük a harmadik lapot, és az oldalával együtt bevonjuk a felvert tejszínhabbal. A tetejét megszórjuk tortadarával vagy reszelt étcsokoládéval.

Szeletelés előtt 1-2 órára tegyük a hűtőbe. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss