Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellás-tejszínes süti

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 7 tojás
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • A krémhez:
  • 2 csomag karamell ízű pudingpor
  • 1 l tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag babapiskóta
  • 0,5 dl rum vagy rumaroma
  • A habhoz:
  • 4 dl tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a 7 tojásfehérjét felverem habnak, majd belekeverem a cukrot és a tojások sárgáját, hozzáteszem a diót és a zsemlemorzsát is. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntöm, és előmelegített sütőben kb. 170 fokon 10 percig sütöm /1 cm vastag lesz/. Még melegen lehúzom a sütőpapírt, és hagyom hűlni.

A krémhezb a pudingot felfőzöm a tejben, hagyom hűlni. A cukrot kikeverem a margarinnal, és a pudingos krémmel összekeverem.

A kihűlt tésztára kenem a pudingos krém felét, majd a rumos tejbe áztatott babapiskótákat szorosan a krém tetejére rakom. Erre megy a krém másik fele.

A felvert tejszínhab kerül a süti tetejére, 1 éjszakát pihentetem a hűtőben, majd tálaláskor éles késsel szép nagy kockákat szeletelünk.

Megjegyzés

Finom, érdemes 1 éjszakát a hűtőben pihentetmi, hogy összeérjenek az ízek. Jó étvágyat! :)

A receptet és a fotót Tacyka üldte.
- tacyka

Ezek is érdekelhetnek