Karamellás tej

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • fél liter langyos tej
  • 4-5 evőkanál nádcukor
  • egy kiskanál őrölt fahéj

Elkészítés

    Elkészítés: Tedd a cukrot egy edénybe, és folyamatosan kevergetve kezdd el melegíteni (először közepes lángon, és amikor elkezd olvadni, csavard kisebbre). Várd meg, míg a cukor teljesen felolvad, és utána barnulni kezd. Fontos, hogy hagyj elég időt karamellizálódni, de ne égjen le. Ezt követően öntsd fel a langyos tejjel és add hozzá a fahéjat. Folyamatosan kevergesd, amíg a karamell feloldódik.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Laczkó Lea 5 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett! Ugyanolyan, mint Anyukámé!

Hasonló Receptek

Magazin