Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karamellás szelet

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 20 dkg margarin
  • A krémhez:
  • 15 dkg porcukor
  • 6 ek liszt
  • 6 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • A mázhoz:
  • 25 dkg porcukor
  • 1 dl víz
  • A díszítéshez:
  • karamellás popcorn

Elkészítés

    1. A tésztához a lisztet, a kristálycukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a tojást és a margarint linzer tészta állagúra gyúrjuk. A tésztát négy részre osztjuk. Egyesével kinyújtjuk és közepes méretű (30x20 cm)tepsi hátulján kisütjük azokat.
    2. A krémhez felolvasztunk, majd karamellizálunk 15 dkg porcukrot. A lisztet a tejjel simára keverjük, majd óvatosan a karamellhez öntjük, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd a csomómentes főzött krémet kihűtjük. A kihűlt krémhez habverővel hozzádolgozunk 10 dkg margarint.
    3. A lapokat betöltjük a karamellás krémmel, a tetejére pedig nem krémet, hanem karamell mázt teszünk. Kerámia bevonatos serpenyőben 10 dkg porcukrot felolvasztunk, majd karamellizálunk. Ehhez hozzáadunk 1 dl vizet és felforraljuk, majd takarék lángon addig „főzzük”, ameddig minden apró karamell szemcse eltűnik. Ezután levesszük a tűzről és beleszitáljuk a maradék porcukrot. Gyors mozdulatokkal simára keverjük és a sütemény tetejére öntjük, majd szépen elsimítjuk.
    4. Tálaláskor a süteményt karamellás popcornnal díszíthetjük.

    CSOKIS KOCKÁK KARAMELLKRÉMMEL>>> 

    KEMÉNY KARAMELL>>> 

    KARAMELLÁS APRÓSÜTI>>> 

Megjegyzés

Színében és ízében is igazi őszi desszert.

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin