Karamellás szelet II.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 17 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 egész tojás
  • A krémhez:
  • 6 evőkanál cukor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 17 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához az összes anyagot összegyúrjuk, majd 3 részre osztás után (sütőpapíron) 3 lapot sütünk.

    A krémhez a cukrot karamellizáljuk, majd 5 dl tejjel felöntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a margarint. Az 5 evőkanál lisztet és a 3 dl tejet csomómentesen elkeverjük, majd hozzáadjuk a karamellhez, amely besűrűsödik. Langyosan a tésztába töltjük.

    1-2 órát várunk, hogy a tészta megpuhuljon. Szeletelve, esetleg porcukorral meghintve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin