Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karamellás sajttorta

default user icon
1

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 25 dkg teljes kiőrlésű keksz
  • 15 dkg vaj
  • A krémhez:
  • 75 dkg krémsajt vagy mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 1,5 ek liszt
  • 7 dkg tejföl
  • vaníliaaroma
  • 3 db tojás
  • 1 csomag tejkaramella

Elkészítés

    1. A kekszet ledaráljuk, és összekeverjük a megolvasztott vajjal. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, majd a forma aljába nyomkodjuk a vajas kekszet. Ezután 170 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük, majd félretesszük.
    2. A krémsajtot elkeverjük a cukorral, a liszttel és a tejföllel, majd vaníliával ízesítjük. Ezután egyenként robotgéppel hozzákeverjük a tojásokat. A krémet a rákenjük a megsült alapra, majd 170 fokon 1 óra alatt megsütjük.
    3. A tejkaramellát apró darabokra vágjuk, és kb. a 40. sütési percnél a torta tetejére szórjuk. Ha megsült, kihűtjük, majd egy napra a hűtőbe tesszük.

      SAJTTORTA - A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

      MAGYAROS SAJTTORTA, AHOGY GÁSPÁR BEA KÉSZÍTI >>> 

      OREO SAJTTORTA SÜTÉS NÉLKÜL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Lufeee
Kedves Lillieen! Karácsonykor szeretném elkészíteni ezt az édességet, és lenne egy kérdésem, hogy nagyságrendileg mennyi cukor kell bele? Nem mondhatni, hogy gyakorlott cukrász lennék, ezért nagy segítség lenne egy hozzávetőleges szám. köszönettel:Lufee

Hasonló Receptek

Magazin