Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karamellás sajttorta II.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 és 1/4 csésze darált háztartási keksz
  • 2 evőkanál cukor
  • 1/4 csésze olvasztott vaj
  • A töltelékhez:
  • 1 kg krémsajt
  • 2 csésze cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 tojás
  • 2 tojás sárgája
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 3/4 csésze tejkaramella
  • A tetejére:
  • 1 csésze cukor
  • 6 evőkanál vaj
  • 1/2 csésze tejszín

Elkészítés

    Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.

    Az alsó tésztához dolgozzuk össze a darált kekszet 2 evőkanál cukorral és az olvasztott vajjal. Egy körülbelül 25 cm-es tortaformába nyomkodjuk bele, 10 percig süssük, aztán tegyük félre hűlni.

    A töltelékhez keverjük össze a krémsajtot és a cukrot, kb. 3 perc alatt, robotgéppel, közepes gyorsasággal. Keverjük bele a lisztet apránként. A tojást egyesével adjuk hozzá, minden tojás után kaparjuk le az edény oldaláról, hogy ne ragadjon oda. Adjuk hozzá a 2 tojássárgáját és a vaníliás cukrot, végül a karamellát.

    Öntsük a tölteléket a tortaformába. Rakjunk alufóliát a tortaforma köré és rakjuk vízfürdőbe. Így süssük 1,5 órát. Tűpróbával ellenőrizhetjük a tésztát. Ha kész, hagyjuk hűlni.

    Készítsünk karamellt. Magas hőfokon melegítsük a cukrot, majd ha elkezd olvadni, adjuk hozzá a vajat. Habverővel keverjük. Miután a vaj elolvadt, vegyük le az edényt a tűzről, kicsit várjuk, és öntsük hozzá a tejszínt, majd folytassuk a keverést. Keverjük, ameddig lágy nem lesz, majd hagyjuk hűlni. Öntsük a tortára. Mogyorót, mandulát is lehet beleszórni a karamellbe.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin