Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karamellás pite

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 dkg margarin
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 evőkanál tej
  • A krémhez:
  • 30 dkg cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 10 dkg margarin

Elkészítés

    Elkészítés: A sütőporos lisztből, a cukorból, a margarinból és a tejből sima tésztát gyúrunk. 4 egyforma cipóra osztjuk, és 30 percig pihentetjük hideg helyen.

    A cipókat egyenként kinyújtjuk sütőlap nagyságúra, és megsütjük 15-15 perc alatt.

    A krémhez kis lángon karamellizáljuk a cukrot. Ezután hozzáadjuk az előre megmelegített tejet, majd 3 evőkanál lisztet, a masszát simára keverjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert margarint.

    A krémmel egyenként megkenjük a lapokat, és egymásra rétegezve őket visszatesszük a sütőlapra. A kész pitét 1 éjszakát pihentetjük, másnap kockára vágva kíbáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin