Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellás-mázas szelet

60 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztből, a zsírból és a cukorból, valamint annyi tejből, amennyit a tészta felvesz, tésztát gyúrunk. Ha kész, három egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk, a tepsibe simítjuk és a 3 tésztalapot forró sütőben aranybarnára sütjük. 
  2. A cukrot megpirítjuk. Fél liter tejben elkeverünk 4 evőkanál  lisztet, és hozzáadjuk a karamellhez.
  3. Miután teljesen szétolvadt a cukor, hozzáadjuk a margarint, és addig keverjük, amíg el nem olvad. A krémmel még melegen megtöltjük a lapokat úgy, hogy a legfelső tésztalap üres maradjon.
  4. Elkészítjük a fehér mázat: gőz felett 2 tojás fehérjét kemény habbá verünk 15 dkg finomra szitált porcukorral és néhány csepp citromlével. Ezzel a mázzal megkenjük a sütemény tetejét, majd az olvasztott csokival csíkokat húzunk rá egy pálcika segítségével.

Ajánljuk még:

Megjegyzés

Igazán finom sütemény, akár vendégvárásra vagy ünnepre is. - Szepi Ági

Ezek is érdekelhetnek

Friss