Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karamellás-mázas szelet

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 liter tej (amennyit a tészta felvesz)
  • A krémhez:
  • 30 dkg cukor
  • 1/2 liter tej
  • 4 ek liszt
  • 20 dkg margarin
  • A mázhoz:
  • 2 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • pár csepp citromlé
  • 1 tábla étcsokoládé

Elkészítés

    1. A lisztből, a zsírból és a cukorból, valamint annyi tejből, amennyit a tészta felvesz, tésztát gyúrunk. Ha kész, három egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk, a tepsibe simítjuk és a 3 tésztalapot forró sütőben aranybarnára sütjük. 
    2. A cukrot megpirítjuk. Fél liter tejben elkeverünk 4 evőkanál  lisztet, és hozzáadjuk a karamellhez.
    3. Miután teljesen szétolvadt a cukor, hozzáadjuk a margarint, és addig keverjük, amíg el nem olvad. A krémmel még melegen megtöltjük a lapokat úgy, hogy a legfelső tésztalap üres maradjon.
    4. Elkészítjük a fehér mázat: gőz felett 2 tojás fehérjét kemény habbá verünk 15 dkg finomra szitált porcukorral és néhány csepp citromlével. Ezzel a mázzal megkenjük a sütemény tetejét, majd az olvasztott csokival csíkokat húzunk rá egy pálcika segítségével.

    KARAMELLSZÓSZ HÁZILAG>>> 

    KARAMELLÁS BROWNIE>>> 

    KARAMELLÁS LÁVASÜTI>>> 

Megjegyzés

Igazán finom sütemény, akár vendégvárásra vagy ünnepre is.

Szepi Ági
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek