Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellás madártej mandulás karamell-lapokkal

MME MME
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A cukrot serpenyőbe tesszük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje. Karamellizáljuk, hozzádobjuk a mandulát, átforgatjuk, és a felét kiöntjük szilikonlapra vagy sütőpapírra, elsimítjuk.

A mazsolát hozzáadjuk a maradék mandulás karamellhez, felöntjük a tejjel, felforraljuk, amíg az összes cukor el nem olvad, majd összeturmixoljuk. A vajat a tetejére morzsoljuk, lefedjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk a porcukorral, a végén hozzáadjuk a keményítőt, és még ezzel is kicsit verjük. A tojássárgákhoz adjuk folyamatos keverés mellett a forró karamelles tejet, és kevergetve egyszer felforraljuk. Kihűtjük.

A tojásfehérjéből két kanállal galuskákká formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 80 fokos sütőben lassan kiszárítjuk.

A lehűtött karamelles madártejet a habgaluskákkal és a darabokra tördelt mandulás karamellel tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, Győrfi Viki fotója.

További fotókat, tippeket és trükköket a recepttel kapcsolatban a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss