Keress receptre vagy hozzávalóra

Karamellás krémes

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg margarin
  • 1-2 evőkanál méz
  • 1 tojás
  • A vaníliás krémhez:
  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál liszt
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • A karamellás krémhez:
  • 6 csapott evőkanál kristálycukor
  • 1 dl víz
  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • A tetejére:
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag karamellás pudingpor
  • 2 kanál forró víz
  • 2 kanál étolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kettéosztjuk, kinyújtjuk, 2 lapot sütünk belőle.

    A vaníiliás krémhez a a pudingporokat a liszttel elkeverjük, majd a tejjel és a vízzel megfőzzük, ha kihűlt, a cukorral habosra kevert margarinnal összekeverjük.

    A karamellás krémhez a 6 csapott evőkanál kristálycukrot megpirítjuk, 1 dl meleg vízzel felengedjük, langyosra hűtjük. A tejszínt felverjük 2 csomag fixálóval, majd a kihűlt karamellt is hozzákeverjük.

    Az egyik lapra egyenletesen rákenjük a vaníliás krémet, majd erre a karamellás krémet. A másik lappal befedjük.

    A tetejére a 12 dkg porcukrot a karamellás pudingporral, 2 kanál forró vízzel és 2 kanál étolajjal jól összekeverjük, és a tészta tetejére kenjük.

    Hűtőbe tesszük, másnap lehet szépen szeletelni.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

eszter1990 6 évvel ezelőtt
azt nem kell felfőzni, csak simán összekevered a hozzávalókat.
prohaszkab 6 évvel ezelőtt
A tetejé lévő karamellt nem kell felfőzni?????????

Hasonló Receptek