Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karamellás kosárkák dióval

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 6 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 2 ek rum
  • 12 dkg cukor
  • 4 ek méz
  • 2 ek tejszín
  • 15 db dió

Elkészítés

    1. A tésztához összekeverjük a lisztet és porcukrot. Összedolgozzuk a tojással, a vaníliás cukorral, a felkockázott vajjal és a rummal. Fóliába csomagoljuk, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára.
    2. Elosztjuk a tésztát 30 egyforma darabra, és kosárkaformákba nyomjuk.180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni, majd óvatosan kiborítjuk belőle.
    3. A cukorból karamellt készítünk 2 ek vízzel. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a mézet és a tejszínt, majd megtöltjük vele a tésztakosárkákat. Végül mindegyik kosárka tetejére 1-1 db felezett diót teszünk.

    KÓKUSZOS KOSÁRKA>>> 

    ÁFONYÁS-VANÍLIAKRÉMES KOSÁRKA>>> 

    SPENÓTTAL TÖLTÖTT TÉSZTAKOSÁRKA>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin