Karamellás kosárkák dióval

Hozzávalók

  • 30 darabhoz:
  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 6 dkg porcukor
  • 4 ek méz
  • 2 ek rum
  • 2 ek tejszín
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1-1 db dió

Elkészítés

     

    1.

    A tésztához keverjünk össze lisztet és porcukrot. Dolgozzuk össze a tojással, vaníliás cukorral, a felkockázott vajjal és a rummal. Csomagoljuk fóliába, és tegyük hűtőbe egy éjszakára.

    2.

    Osszuk a tésztát 30 egyforma darabra, és nyomjuk kosárkaformákba. Süssük 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig. Hagyjuk a formában kihűlni, majd óvatosan borítsuk ki belőle.

    3.

    Készítsünk karamellt a cukorból 2 ek vízzel. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a mézet és a tejszínt, majd töltsük meg vele a tésztakosárkákat. Nyomjunk mindegyikbe 1-1 db felezett diót.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin