A karamellás-grízes krémes tésztájához olvasztani kezdjük a cukrot, hozzáadjuk a tejet, majd addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem olvad benne a cukor.
A lisztet a sóval és a sütőporral összeszitáljuk, összemorzsoljuk a vajjal, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a kissé felvert tojást és a kihűlt karamellás tejet, majd alaposan összegyúrjuk. A tésztát 4 egyforma cipóra osztjuk, kinyújtjuk, és egy kivajazott, kilisztezett tepsi (20 x 30 cm) hátán egyenként, 180 fokos sütőben kb. 6-7 perc alatt megsütjük.
A búzadarát megfőzzük a tejben és hagyjuk kihűlni, majd habosra keverjük a vajjal és a porcukorral.
A karamellkrémhez a cukrot borostyánszínűre karamellizáljuk, hozzáöntünk 1, 5 dl tejet, és alacsony lángon addig kevergetjük, amíg teljesen felolvad benne a cukor. A maradék tejben simára keverjük a lisztet, hozzáadjuk a karamellás tejhez, és sűrű krémet főzünk belőle. A langyosra hűlt krémhez hozzáadjuk a vajat és simára keverjük.
Az első tésztalapra rákenjük a darás krém felét, befedjük a második lappal, ezen elsimítjuk a karamellás krémet, majd ráhelyezzük a harmadik lapot, és rákenjük a maradék darás krémet, végül ráhelyezzük az utolsó lapot. Egy éjszakára hűvös helyre tesszük.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat, és bevonjuk vele a sütemény tetejét.