Keress receptre vagy hozzávalóra

Karamellás-fügés pite

Karamellás-fügés pite

Hozzávalók

  • 8 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db tojás
  • 15 dkg búzaliszt
  • 5 db füge
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

    A cukrot, a tojást, a búzalisztet és 7,5 dkg vajat a dagasztógép táljába tesszük, és pár perc alatt sima tésztát keverünk belőlük. Fóliába tekerjük, és hűtőbe tesszük egy éjszakára.

    Másnap a karmellhez a barna cukrot egy lábasba tesszük, lassú tűzön megolvasztjuk. Amikor a cukor megolvadt, hozzá öntjük a tejszínt, és simára keverjük. Hagyjuk kihűlni.

    A fügéket szeleteljük fel tisztítás után, a szárát csípjük le. Előkészítjük a kis formáinkat, nem kell külön vajazni őket, hiszen a tésztánk épp elég vajas.

    A tésztát kör alakúra nyújtjuk úgy, hogy valamivel nagyobb átmérője legyen a tésztának, mint a formánknak, hadd érjen túl a peremen. Ha mindegyik formát kibéleltük, akkor beletesszük a karamellt.

    A karamellre mennek a fügék, majd ráhajtjuk a tésztát a széléről, és a tetejükre 1-1 pici darab vajat teszünk.180 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük őket. Hagyjuk kihűlni, majd a formákból kivéve tálaljuk. Porcukorral szórjuk meg.

Megjegyzés

Az utóbbi hetekben megjelentek a boltok polcain és a piacon a meleg színárnyalatokban pompázó zöld és lila fügék, amelyek nemcsak nagyon finomak, hanem rendkívül egészségesek és számtalan módon felhasználható alapanyagai lehetnek a konyhánknak.

zsuzsamama56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek