A cukrot, a tojást, a búzalisztet és 7,5 dkg vajat a dagasztógép táljába tesszük, és pár perc alatt sima tésztát keverünk belőlük. Fóliába tekerjük, és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap a karmellhez a barna cukrot egy lábasba tesszük, lassú tűzön megolvasztjuk. Amikor a cukor megolvadt, hozzá öntjük a tejszínt, és simára keverjük. Hagyjuk kihűlni.
A fügéket szeleteljük fel tisztítás után, a szárát csípjük le. Előkészítjük a kis formáinkat, nem kell külön vajazni őket, hiszen a tésztánk épp elég vajas.
A tésztát kör alakúra nyújtjuk úgy, hogy valamivel nagyobb átmérője legyen a tésztának, mint a formánknak, hadd érjen túl a peremen. Ha mindegyik formát kibéleltük, akkor beletesszük a karamellt.
A karamellre mennek a fügék, majd ráhajtjuk a tésztát a széléről, és a tetejükre 1-1 pici darab vajat teszünk.180 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük őket. Hagyjuk kihűlni, majd a formákból kivéve tálaljuk. Porcukorral szórjuk meg.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre