Elkészítés: A pitetésztához először a vajat a cukorra felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojást, végül a lisztet és a sót. A tészta nagyon-nagyon puha állagú. Fóliába csavarva hűtőbe rakjuk minimum 1,5-2 órára. Akár egész este bent lehet a hűtőben.)
Jól meglisztezett sütőpapírok közt kinyújtjuk kicsit nagyobb méretre, mint a piteformánk. Ezek után újból hűtőbe kell rakni 1 órára. Ez a lépés fontos, hogy ne csússzon meg a tészta.
A tészta közepét villával jól megszurkáljuk, sütőpapírt vágunk a tésztára, és babbal megtöltjük. 180 fokos előmelegített sütőben sütjük kb. 10-15 percig. Majd kivesszük a babokat és a sütőpapírt, és sütjük még 10-15 percig. Hagyjuk hűlni.
A karamellhez először a tejszínt egy kis lábasban felforraljuk, majd félretesszük. Egy másik lábasba tesszük a cukrot és hozzáadunk 5 evőkanál vizet. Max. hőmérsékleten FOLYAMATOS kevergetés mellett felforraljuk. Amikor a cukor elkezd forrni, utána már ne keverjük, csak folyamatosan figyeljük. Amikor szép világosbarna, akkor kell levenni.
Átkeverjük, hogy egyenletes színt kapjon. A tejszínt nagyon apránként kell beleönteni, majd sózzuk és félretesszük. Ilyenkor még túl forró ahhoz, hogy a tésztára lehessen önteni. Ha esetleg túl sokáig várnánk, és bekeményedne, csak pár másodperc kell neki max. hőmérsékleten, hogy megint folyékony állagú legyen.
A ganache-hoz a tejszínt közepes hőmérsékleten felforraljuk, majd ráöntjük a darabokba tört csokoládéra. Amint a csokoládé felolvadt, akkor adjuk hozzá a vajat.
Összeállítás: a pitetésztára 1-2 mm vastagságban rácsurgatjuk a karamellt és elegyengetjük. Ezek után ráöntjük a ganache-t, és azt is elegyengetjük szépen, majd mehet az egész a hűtőbe.
Miután a csoki megdermedt, lehet szeletelni!