Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellás brownie muffin

60 perc
mester
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A muffinhoz:
  • 20 dkg étcsoki (GM)
  • 10 dkg vaj (vagy nargarin)
  • 5 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 ek kakaópor
  • A krémhez:
  • 20 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj (vagy margarin)
  • 2 csomag instant kávépor
  • A karamellhez:
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl tej

Elkészítés

  1. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk a vajjal (vagy margarinnal), a tűzről levéve hozzákeverjük a tojásokat, a cukrot, a sütőport, a darált diót, és a kakaóport is. Muffin kapszlival bélelt formába kanalazzuk, és 80 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  2. A krémhez a mascarponét a cukorral és a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kávét és belekeverjük azt is. Csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltjük a krémet, feldíszítjük vele a kihűlt muffinokat.
  3. A karamellhez felolvasztjuk a cukrot. Ha már világosbarna, hozzáadjuk a tejet és felforraljuk. Kanállal a krém tetejére csorgatjuk. Akár azonnal fogyasztható.

MOGYORÓS BROWNIE>>> 

DUPLACSOKIS BROWNIE EGYSZERŰEN>>> 

BROWNIE MUFFIN CSOKIÖNTETTEL>>> 

 

 

Megjegyzés

Már a színeiben is az őszt árasztja... a dió és karamell pedig az ízvilágát is ősziessé teszi. Akár a vasárnapi asztalon is megállja a helyét! Gluténmentes! - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss