Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellás aprósüti

60 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztához összevegyítjük a lisztet a cukrokkal, a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást és az egészet összegyúrjuk. A tésztát átlátszó fóliába csomagoljuk és 2 órán át hűtőben pihentetjük.
  2. A karamellhez a cukrot egy lábasban világosra karamellizáljuk, majd hozzáöntjük az előzőleg felforrósított tejszínt és összeforraljuk. Végül belekeverjük a vajat.
  3. A tésztából kb 25 g-os golyókat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk kissé távolabb egymástól, majd egy karalábévájóval - vagy az ujjunkkal a közepébe mélyedést készítünk és 200 °C - ra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
  4. Megvárjuk még a linzer kihűl és mindegyik közepébe csurgatunk a karamellből, azután olvasztott csokoládéval díszítjük. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss