Karamell szelet

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A karamellhez:
  • 25 dkg cukor
  • 3 dl langyos tej
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 25 dkg margarin
  • A töltelékhez:
  • a megmaradt karamell
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg margarin
  • A mázhoz:
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • pici citromlé

Elkészítés

    Elkészítés: A karamellhez 25 dkg cukrot barnára pirítunk, majd 3 dl langyos tejjel feleresztjük.

    A tésztához a lisztet 2 kanál cukorral, késhegynyi szódabikarbónával, 25 dkg margarinnal és annyi karamellel, hogy a tészta összeálljon, jól összegyúrjuk és 3 lapot sütünk belőle.

    A töltelékhez a megmaradt karamellhez teszünk 10 dkg darált diót, 15 dkg margarint, jól kikeverjük, és a lapokat megtöltjük.

    A mázhoz a tojássárgákat a cukorral és a citromlével felverjük. Ezzel bevonjuk a süteményt, majd szeletelve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin