Elkészítés: 50 dkg lisztet 10 dkg zsírral elmorzsolunk, késhegynyi szódabikarbónát adunk hozzá, és 1 tojással, valamint 1 dl tejjel könnyen gyúrható tésztát készítünk. 5 egyenlő lapra nyújtjuk, és egy gáztepsi hátulján egyenként megsütjük a lapokat.
A töltelékhez 7,5 dl tejjel és 2 evőkanál cukorral elkészítünk 2 csomag karamellás pudingport. Egy teflonos serpenyőben felolvasztunk 4 evőkanál cukrot, amit nagyon óvatosan, a tűzről levéve felengedünk 3 evőkanál feketekávéval, s azután kis darabokban hozzáadjuk a margarint. A pudingot és a vajas krémet összekeverjük.
A lapokat arányosan megtöltjük ezzel a krémmel. Egy éjszakát pihenni hagyjuk, másnapra puhul meg, akkor szeletelhető.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre