Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karalábéval párolt csirkemellfalatok

45 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellett alaposan megtisztítom és apróra darabolom (kockákra vagy vékony csíkokra), majd ízlés szerint fűszerezem az ételízesítővel és borssal. A karalábét egészen vékony csíkokra felvágom (vagy nagylyukú reszelőn lereszelem). Ezt is - a húshoz hasonlóan - ízlés szerint megfűszerezem. Mindkettőt beteszem a hűtőbe állni minimum 1/2 óráig.

A vöröshagymát apróra vágom, majd kevés forró olajon világosra dinsztelem. Az előkészített csirkemellet nozzáadom, és gyakori kevergetés mellett majdnem készre párolom. Hozzáadom a karalábét, elkeverem a hússal, majd néhány percig együtt párolom a karalábés húst.

Natúr, párolt rizzsel a legfinomabb.

Megjegyzés

Könnyen és gyorsan elkészíthető! Eredeti vietnámi étel, a xu hao xao receptjét magyarosítottam, még nagyon régen.

A natúr párolt rizs só nélküli vízben fedő alatt párolt /rizsfőző edényben készült rizst jelent (ázsiai módra).

Szerintem nagyon finom, egészséges (bár a karalábét illetve a rizst sem eheti mindenki) és olcsó. - MAgi22

Ezek is érdekelhetnek