Elkészítés: A vajat felhevítjük, a pulykamellszeleteket megsütjük benne, majd felöntjük ételízesítővel, borssal, majoránnával és egy kis pirospaprikával elkevert vízzel. Ha kész, kivesszük, melegen tartjuk.
1-2 zsenge karalábét lereszelünk. Lereszelünk még 1-2 szem burgonyát is. Egy lábasba (jó, ha teflon) felszelünk apróra 1 fej vöröshagymát, és kevés zsiradékon üvegesre dinszteljük. Ezután
beleteszünk 1 csapott kanál lisztet, átforgatjuk, majd felengedjük kb. 2-3 dl vízzel és ugyanennyi tejjel. Sóval, borssal, 1 gerezd fokhagymával ízesítjük, és beletesszük a reszelt karalábét és burgonyát. Puhára főzzük.
Amikor már majdnem kész, jó sok
petrezselyemzöldet vágunk bele, és még egy kicsit főzzük. A végén behabarjuk 1-2 evőkanál liszttel, 2 evőkanál tejföllel, 1 dl főzőtejszínnel, ügyelve, hogy se túl híg, se túl sűrű ne legyen.
A pulykamellet a karalábés mártással és rizskörettel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre