Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karalábés-húsgombócos tészta

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A darált húst sózzuk, borsozzuk, apró gombócokat formázunk, és hűtőbe tesszük.

A karalábét meghámozzuk, cikkekre vagy nagyobb kockákra vágjuk. A felét sós vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, botmixerrel pépesítjük. A tejszínt hozzáöntjük, beletesszük a gombócokat, és éppen forrva 15 percet főzzük, a 10. percnél hozzáadjuk a félretett karalábét is.

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a karalábés-húsgolyós mártással összeforgatjuk, snidlinggel megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viki, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek