Keress receptre vagy hozzávalóra

Karalábéleves medvehagymás húsgombóccal

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 nagy zsenge karalábé
  • 2 szál répa
  • 1,5 liter húsleves
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál rizs
  • bors
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 8 szál medvehagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 szelet pritamin paprika

Elkészítés

    Elkészítés: A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az kis kockára vágott karalábét, 1 szelet apróra vágott pritamin paprikát és a felszeletelt sárgarépát. Felöntjük kb. 1,5 liter húslevessel. Ha nem elég ízes a húsleves, akkor sózzuk, borsozzuk.

    Egy tálban összekeverjük a darált húst, a finomra vágott medvehagymát, a rizst, a felaprított petrezselyem felét, és sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. Majd nedves kézzel kis gombócokat formázunk, és beletesszük a lobogó levesbe. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a gombócok teljesen megfőnek, illetve a karalábé is megpuhul.

    A tejfölből a liszttel habarást készítünk, és hozzáadjuk a leveshez. Még 2 percig főzzük, rászórjuk a maradék petrezselymet, és tálalhatjuk.

Megjegyzés

A húslevest korábban készítettem és megmaradt, így lefagyasztottam. Ha nincs kész húslevesünk, lehet leveskockával is helyettesíteni.

Kismaccs1
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

mamika101 3 évvel ezelőtt
Nagyon finom leves.Köszi a receptet.
bednem 3 évvel ezelőtt
Még valamikor nyáron készítettem amikor tombolt a medvehagyma szezon. Bár én nem szeretem, de a családban mindenkinek ízlett. Tartalmas leves.

Hasonló Receptek

Magazin