Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karalábéleves lecsókolbásszal és nokedlivel

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 db karalábé
  • 1 db krumpli
  • 1 db chilipaprika
  • 2 db újhagyma szárastul
  • petrezselyem
  • zellerlevél
  • 1 dl tejföl
  • liszt
  • olívaolaj
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • zöldségleveskocka
  • 15 dkg lecsókolbász
  • A nokedlihez:
  • 1 db tojás
  • 20 dkg liszt

Elkészítés

Elkészítés: A karalábét és a krumplit kockára vágom, a chilit, a petrezselymet, a zellerlevelet és a hagyma zöldjét aprítom, a kolbászt karikára vágom.

Egy lábasban olajon előbb a hagymát (a zöldje nélkül) megkapatom, beleteszem a zöldségeket is, kis ideig párolom. Majd fűszerezem, s felengedem vízzel.

Míg a leves fő, elkészítem a nokedli tésztáját.

Amikor a leves csaknem kész, beleszaggatom a nokedlit, beleteszem a kolbászkarikákat, rászórom az újhagyma zöldjét, a petrezselymet és a zellerlevelet, szórok rá egy kevés lisztet, öntök bele egy kevés tejet (el is hagyható, aki akarja, tejföllel is habarhatja).

Tejföllel tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss