Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karalábélevélbe tekert füstölt csülök kucsmagomba dresszinggel

5/5
90 perc
rafinált
költséges
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A csülköt kuktában puhára főzzük. Forrásban lévő szódabikarbónás vízben a karalábéleveleket leforrázzuk.

A főtt csülköt óvatosan kicsontozzuk, formázzuk, becsomagoljuk a karalábélevekkel, ha kell, zsineggel átkötjük. Pár órára a hűtőbe tesszük.

A lilahagymát és a fokhagymát megpucoljuk, mindkettőt finomra vágjuk. A gombát folyó vízben alaposan megmossuk, apróra vágjuk. Olívaolajon a lilahagymát és a fokhagymát kevés cukorral megfonnyasztjuk, rádobjuk a felaprított gombát, sózzuk, borsozzuk, tovább pirítjuk. A végén felengedjük vörösborecettel, és egy kicsit összepároljuk, ha kész, hagyjuk kihűlni.

A levélköntösben lévő csülköt felszeleteljük, és a hideg gombás dresszinggel, friss kenyérrel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss