Előkészítés: A répát és a karalábét meghámozzuk, megmossuk, a répát kisebb darabokra, a karalábét gyufaszálnyi rudakra vágjuk.
Elkészítés: A répát kevés sós vízben, lefedve 15 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és villával összetörjük. Összekeverjük a grízzel, a liszttel, a tojással, és sóval, borssal ízesítjük. Lefedve 30 percig állni hagyjuk. A vajat felolvasztjuk, megfuttatjuk benne a karalábét. Ráöntünk 2 dl húslevest, felforraljuk, a tejföllel, sóval, és borssal ízesítjük. A maradék húslevest felforraljuk. A répamasszából két kiskanál segítségével galuskákat szaggatunk a levesbe, és puhára főzzük. Akkor jó, ha a galuskák feljönnek a leves tetejére. A galuskákat a levessel együtt a karalábés léhez öntjük, és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre