Elkészítés: A karalábét almareszelőn lereszeljük. A tojást habosra verjük 1 dl vízzel, hozzáadjuk a reszelt karalábét és a lisztet. Sóval és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.
Egy liternyi vizet felforralunk, teszünk bele kicsi ételízesítőt vagy 1 húsleveskockát és a megmaradt petrezselyemzöldet.
A galuskamasszát egy mokkáskanálllal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. Ha a galuska megfőtt, a levesből kiveszünk 1 dl folyadékot, simára keverjük a tejföllel, és behabarjuk vele a forásban lévő többi levest, majd óvatosan kevergetve felforraljuk.
Melegen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre