Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karalábégaluska-leves

MME MME
1 5/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karalábét almareszelőn lereszeljük. A tojást habosra verjük 1 dl vízzel, hozzáadjuk a reszelt karalábét és a lisztet. Sóval és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.

Egy liternyi vizet felforralunk, teszünk bele kicsi ételízesítőt vagy 1 húsleveskockát és a megmaradt petrezselyemzöldet.

A galuskamasszát egy mokkáskanálllal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. Ha a galuska megfőtt, a levesből kiveszünk 1 dl folyadékot, simára keverjük a tejföllel, és behabarjuk vele a forásban lévő többi levest, majd óvatosan kevergetve felforraljuk.

Melegen tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss