Karalábéfőzelék

default user icon
2 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg karalábé
  • 6 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 6 dl húsleves kockából
  • 2 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál olaj (vagy vaj)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • fehérbors
  • csipet só

Elkészítés

    Elkészítés: A karalábét apróra kockázzuk (kb. 1x1 cm-esre), forró olajon (vagy vajban, így finomabb) megpároljuk, megszórjuk a petrezselyemmel, és enyhén megsózzuk. Meghintjük liszttel, összekeverjük, 1-2 percig pirítjuk, majd felengedjük a húslevessel és a tejjel annyira, hogy mártás sűrűségű legyen. Borssal és cukorral ízesítjük.

Megjegyzés

Én tükörtojást szoktam hozzá csinálni. És ami még külön jó, a három és fél éves fiam is hajlandó megenni.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Jászay András 2 évvel ezelőtt
Szerintem is finom. Nem felejtettem el a cukrot, szándékosan hagytam ki! Elég édes a karalábé, és az értéktelen kalória sem kell.
Franciska 4 évvel ezelőtt
Nagyon finom, köszönjük!!! Ugyan a cukrot elfelejtettem a végén beletenni, de talán jobb is így, mert kevésbé hízlal :)!

Hasonló Receptek