Karalábé zabpelyhes húsgombóccal

Hozzávalók

  • 2 közepes méretű zsenge karalábé
  • 30 dkg darált sertéscomb
  • 1 ek. apróra vágott zöldhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 szál kapor
  • 1 csokor csombor (borsikafű)
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 ek. zabpehely
  • 1 db. tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 dl 12%-os tejföl, 1 dl. tejszín
  • 1 ek fehér liszt, egy tk. zabkorpa
  • 2 mk .piros őrölt paprika
  • 1 ek. olaj
  • 1 szelet tévé paprika
  • 1 db kisebb paradicsom

Elkészítés

    1. A karalábékat megpucoljuk, majd, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Meghámozzuk és felaprítjuk a hagymát is. Egy nagyobb lábasba tesszük a karalábét és a hagymát,sózzuk és az olajon kicsit megdinszteljük, rátesszük a piros paprikát és egy liter vízzel felengedjük. Beletesszük a paprikát és a paradicsomot.
    2. Ameddig felforr a víz elkészítjük a húsgombócokat . Egy tálban jól összedolgozzuk a darált húst a zúzott fokhagymával, 2-3 csipetnyi apróra vágott zöld fűszernövényt (petrezselyem,csombor,kapor)adunk hozzá,sózzuk,borsozzuk, feltörünk egy tojás és hozzáadjuk. Belekeverjük a zabpelyhet és jól összegyúrjuk, majd vizes kézzel diónyi nagyságú gombócokat formázunk.
    3. Nedves kézzel beletesszük a lobogó főzelékbe. Alacsony lángon főzzük, amíg a gombócok teljesen megfőnek, illetve a karalábé is megpuhul, időnként megkavarjuk. Rátesszük az apróra vágott petrezselymet,csombort,kaprot (ízlés szerint).
    4. Elkészítjük a habarást. A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és a korpával,hozzáadjuk a tejszínt, Egy merítőkanálnyi főzőlével felengedjük, majd hozzáadjuk a karalábéhoz, hagyjuk még pár percig rotyogni, ha szükség utána ízesítünk. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel és tejföllel kínáljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

     

Megjegyzés

Egészséges táplálkozás receptverseny

Biró Sára
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek