Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Somogyi Bea
Kinyomtatom
Elküldöm
Mentés
Értékelem
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Cikk
Az egyik legfinomabb péksütemény a túrós táska, és mint mindenből, ebből is a házi az igazi. Íme 4 kihagyhatatlan recept!
Recept válogatás
Ha tartasz attól, hogy a gyereknek reggelente gondosan elkészített szendvics félig rágottan formában a kukában végzi, akkor az alábbi receptekkel színesítheted az uzsonnásdoboz-kínálatot. Garantált a siker!
Ízletes lepényféle, az alu paratha tökéletes reggelire, de szinte bármelyik főétkezésen megállja a helyét. Kínálhatjuk magában vagy akár joghurtos mártogatóssal is. Húsmentes napokra kiváló étel.
Ilyenkor tavasszal újraéled a természet és persze vele együtt mi is. Vágyunk a harsogó zöld, vitamindús salátákra, amelyek nemcsak finomak, de egészségesek is. A legjobb tavaszi saláta recepteket gyűjtöttük egybe, hogy mindenki biztosan megtalálja a kedvérevalót.
A pitypang vagy más néven a gyermekláncfű gyomként számon tartott vadvirág, holott nem csak, hogy ehető, de ajánlott is fogyasztani belőle - különösen annak, aki fogyókúrázik, hiszen rendkívül erős méregtelenítő és vízhajtó hatású növény. Mutatjuk, hogyan érdemes diétába építeni!
Kard Sándorné
Mindmegette
Ahogy az étkezésnek, a kortyolgatásnak is megadták a módját egykoron. A nemesek, az előkelőségek nem sima és egyszerű, hanem szépen megmunkált, míves poharakat forgattak az ujjaik között és ezekből kortyolták a kellemes borokat.
Mindmegette Magazin
Ha te is szeretnéd, hogy még finomabbak legyenek az ételeid, akkor ezt a titkos hozzávalót nem hagyhatod ki a főzések során. És hogy mi ez a titkos hozzávaló? A fermentált citrom, amiből az umami, vagyis az a bizonyos ötödik íz származik.